IKEA продължава да роботизира складовете си, добавяйки повече дронове

IKEA продължава да роботизира складовете си, добавяйки повече дронове

March 21, 2023 0 By Flying Reporter

IKEA въвежда в експлоатация още дронове, които следят за складови наличности. В публикация от компанията посочват, че вече имат 100 автономни дронове, които броят наличностите в складове в извънработно време.

IKEA първоначално си партнира с компанията за дронове Verity през 2020 г. за въвеждане на такива устройства в Швейцария. Сега те работят в 16 локации в Белгия, Хърватия, Словения, Германия, Италия и Холандия. От компанията посочват, че дроновете помагат за подобряване точността на наличностите и способстват по-ергономично работно пространство.

Verity, която специализира в създаването на автономни дронове за складове, има модели, които излитат от зарядна станция и след това преминават през палета като заснемат снимки и видео, включително и с 3D дълбочинни сканирания на продукти. Накрая дронът се прибира и прехвърля данните.

Дроновете не само следят за бройки, но и помагат за откриване на липсващи обекти или разместени такива. Друго складово технологично решение на компанията е за автоматизирано подреждане на продукти. IKEA експериментира и с автоматизиране на склад в Хърватия с малки радио управляеми роботи, които събират продукти и го носят на служителите на касите.