DJI пуска нов дрон, който може да лети на разстояние до 10 километра

DJI пуска нов дрон, който може да лети на разстояние до 10 километра

February 9, 2023 0 By flying dutchman

Дългоочакваният нов дрон на DJI вече е факт. Китайският производител на безпилотни летателни апарати представи модела Mini 2 SE, който може да лети на разстояние до 10 километра.

Устройството разполага с няколко надстройки спрямо съществуващия базов дрон на компанията. Най-забележителната от тях е, че Mini 2 SE е оборудван с предавателната система OcuSync 2.0. Това означава, че дронът вече може да лети на двойно по-далечни разстояния от предшественика си Mini SE.

Новата система също помага за поддръжката на стабилно видео подаване на по-големи разстояния. Въпреки това добавянето на OcuSync 2.0 може да не е толкова ценно, колкото предполагат числата.

Повечето юрисдикции изискват да поддържате визуална видимост с вашия дрон. А Mini 2 SE е толкова малък, че е много вероятно да го изгубите от поглед много преди възможните 10 километра.

Mini 2 SE тежи по-малко от 249 гр. и идва с 1/2,3-инчов CMOS сензор, способен да заснема 2,7K видео и 12-мегапикселови снимки. Дронът ще бъде наличен за покупка през следващия месец и ще струва 369 щ. долара.