Какво трябва да знаем за ултразвуковите устройства за хлебарки?

Какво трябва да знаем за ултразвуковите устройства за хлебарки?

January 27, 2023 0 By flying dutchman

Търсите ли решение за борба с вредителите, което да е универсално и безпроблемно? Ултразвуковите устройства може да са отговорът. Те са изключително популярни, когато става въпрос за справяне с нашествията на хлебарки, но какво трябва да знаем за този тип устройства? В тази публикация ще разгледаме как работят ултразвуковите устройства и ще обсъдим защо те могат или не могат да бъдат добро решение за справяне с досадните хлебарки. Така че, ако сте обмисляли да инвестирате в решение за борба с вредителите, което изисква минимални усилия от ваша страна, прочетете за цялата информация, от която се нуждаете! 

Ултразвуковите устройства за хлебарки?

Ултразвуковите устройства може да са малки, но технологичните им възможности са мощни. С честотен диапазон над горния праг на човешкия слух (20 kHz) тези електронни системи, включващи ултразвуков генератор и излъчвател, работят в резонанс, за да постигнат забележителни резултати. Уникалната способност се крие в начина, по който ултразвукът се отразява от твърди повърхности.

Ултразвуковият сигнал, който се излъчва, е с променлива честота. Честотата на ултразвука, използван в устройствата, е в орбитата на чуваемост на хлебарките, тя  влияе на слуховата и нервната им система  и ги кара да напускат жилището след няколко дни.

Вълните, които произвежда, се улавят от вредителя, без да бъдат усетени от хората и топлокръвните домашни любимци. По тази причина устройствата са напълно безопасни за хората, включително уязвими групи като тези с пейсмейкъри, слухови апарати, както и за околната среда. Те не смущават работата на телевизионни приемници и друга техника. Екологичната и безопасна същност на уредите, дълготрайното им действие и тяхната икономичност по отношение на използвана енергия ги правят интересно предложение, приковаващо вниманието на потребителите.

Какво трябва да знаем за електромагнитните уреди срещу хлебарки?

Електромагнитните устройства, известни също като устройства с импулсно електромагнитно поле (PEMF), често се рекламират като хуманен и ефективен начин за премахване на хлебарките в дома. Тези малки устройства се включват директно в стенните контакти и излъчват електрически импулси, които създават неудобна среда за хлебарките и ги карат да я напуснат. Въпреки че PEMF всъщност не убива хлебарките, предимството му е, че не е токсичен и не изисква постоянна поддръжка. Това означава, че е безопасно да се използва около деца или домашни любимци и може да се използва като постоянно възпиращо средство дори след като нашествието на хлебарките е било елиминирано. Освен това ниското ниво на звукоизлъчване го прави достатъчно дискретен, за да се използва на места като хотелски стаи, офиси и други места, посещавани от хора. Важно е обаче да се отбележи, че макар PEMF да има потенциални ползи, трябва да се внимава при закупуването му; по-евтините версии може да не достигат високи честоти или да не са достатъчно силни, за да вършат ефективно работата си.

Какво е PEMF?

PEMF (импулсни електромагнитни полета) е все по-популярен метод за борба с вредителите, който отблъсква различни насекоми, гризачи и други често срещани домакински вредители. С помощта на технологията електромагнитното устройство PEMF създава специализирана честота на променлив ток, която е неоткриваема от хората, но е много ефективна за отблъскване на нежеланите вредители. Освен това е доказано, че PEMF е особено ефективен срещу мишки и плъхове, като създава сензорно претоварване, което възпира тези същества да тичат около дома или бизнеса ви, след като вече са влезли. Като цяло PEMF е доказано ефективно, безопасно и достъпно решение за борба с вредителите.

Съвети при избор на ултразвукови и електромагнитните уреди срещу хлебарки 

Изборът на ултразвукови устройства за борба с хлебарките изисква внимателно обмисляне. За да се гарантира максимална ефективност,

  • Около жилището трябва да се поставят няколко устройства, тъй като колониите могат бързо да се натрупат.
  • Важно е всяко използвано устройство да е в добро работно състояние и да е включено към електрическа мрежа
  • Неизправното или лошо функциониращо оборудване представлява риск както за хората, така и за животните.
  • Монтирането на височина 1-1,5 м от пода увеличава максимално зоната на покритие, докато някои експерти предполагат, че трябва да се вземат допълнителни съображения при оценката на последиците за безопасността на хората и домашните любимци.

  Доколко тези уреди са реално ефективни? 

При сериозен проблем с хлебарките е необходима квалифицирана намеса на фирма за унищожаване на хлебарки. Устройствата са ефективни и могат да се ползват като допълнение или поддръжка след веднъж премахнати хлебарки. Затова ролята им е по-скоро превантивна, да не се допусне завземане на дадено пространство от хлебарки.

Повече информация може да намерите в Блога на preventa.bg.