Хищни птици свалят бойни дронове в Индия

Хищни птици свалят бойни дронове в Индия

December 5, 2022 0 By flying dutchman

Индийската армия обучава летящи хищници на въздушен бой с вражески дронове. Тя показа уменията им в планините на щата Утаранчал близо до ски курорта Аули.

По време на демонстрацията специално обучена граблива птица беше пусната срещу безпилотна бойна машина. Както се вижда и във видеото, летящият хищник открива и достига дрона, след което го събаря на земята.

Тази година учението е на само около 100 километра от Линията на действителния контрол – спорна граница, която разделя териториите, контролирани от Китай и Индия.

Представител на индийското министерство на отбраната информира, че то е съсредоточено върху наблюдение, умения за водене на планинска война, евакуация на пострадали и бойна медицинска помощ при неблагоприятни терени и климатични условия.

Малките дронове са проблем за Индийската армия, тъй като постоянно проникват от пакистанска страна в районите на Джаму, Кашмир и Пенджаб. С тяхна помощ, според Делхи, Пакистан прехвърля на индийска територия наркотици, оръжия и пари за терористи.

Вижте повече в прикаченото видео: