В Англия тестват преноса на жизненоважни медикаменти с дрон

В Англия тестват преноса на жизненоважни медикаменти с дрон

July 6, 2022 0 By Flying Reporter

Националната здравна служба на Обединеното Кралство (NHS) обяви, че ще тества доставката на жизненоважни медикаменти за химиотерапия чрез дрон до остров Уайт. За целта се партнира с Apian, стартъп основан от бивши доктори в NHS и служители на Google.

Тестовите полети ще започнат скоро, като надеждите са, че по този начин ще се съкрати времето за доставка на медикаментите. Освен това ще бъдат спестени средства и пациентите ще могат да получават лечение по-близко до домовете си.

Остров Уайт се намира на Юг от бреговете на Англия, като населението му е малко под 150 000 човека. Повечето медикаменти за химиотерапия имат кратка издръжливост и те трябва бързо да достигнат до острова или пациентите да пътуват до вътрешността на страната.

Това пътуване отнема до четири часа, а с дрон доставката ще е в рамките на половин час. Това не е първият случай за използване на дрони за доставка на животоспасяващи лекарства. Merck и Volansi започнаха такива тестове за Северна Каролина. Има и случаи с доставки в Руанда и Флорида.