Amazon стартира доставки с дронове в Калифорния

Amazon стартира доставки с дронове в Калифорния

June 14, 2022 0 By flying dutchman

Amazon обяви днес, че по-късно тази година ще стартира доставките си с дронове в Локфорд, Калифорния. Това е малко американско градче с население от около 3500 души, разположено на около половин час път от Стоктън. То е известно и като родния дом на пионера на авиацията Уелдън Б. Кук.

Компанията обяви, че в момента работи с Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA), за осигуряване на разрешение за доставки с дронове. Ако всичко е наред, още преди края на годината, избрани потребители в района ще започнат да получават хиляди артикули с помощта на дронове. Безпилотните летателни апарати ще могат да носят до пет килограма полезен товар при скорост до 80 километра в час.

От Amazon уточняват, че системата им е проектирана така, че да усеща и избягва опасности. Когато летят до мястото на доставка, дроновете могат да идентифицират и избягват статични и движещи се препятствия като комини или самолети например.

Шест-роторната система (MH27-2) е най-новата сред няколко модела, които са тествани от компанията през последните няколко години. Изпълняването на поръчката е до голяма степен същото като при всяка друга доставка на Amazon. След като системата достигне целта си, тя се спуска и поставя пакета на определеното за целта място.