ОАЕ съобщиха, че са унищожили три дрона с „враждебни“ намерения

ОАЕ съобщиха, че са унищожили три дрона с „враждебни“ намерения

February 4, 2022 0 By flying dutchman

Обединените арабски емирства (ОАЕ) прихванаха и унищожиха три дрона, които са проникнали във въздушното пространство на страната от Персийския залив над ненаселени райони. Това съобщи Министерството на отбраната там.

 

„MOD (Министерството на отбраната) обявява прихващане и унищожаване, далеч от населени места, на три враждебни дрона, които проникнаха във въздушното пространство на ОАЕ на разсъмване днес“, съобщи Министерството на отбраната в официалния си акаунт в Twitter късно в сряда.

 

Отговорност за атаката е поета от малко известната иракска група на име Awliya al-Waad al-Haq или The True Promise Brigades, заявявайки, че е изстреляла „четири дрона, насочени към жизненоважни съоръжения в Абу Даби“. Групата преди това пое отговорност за атака срещу двореца Ямама в саудитската столица Рияд на 23 януари 2021 година.

 

Иракските и американските власти смятат, че саудитската атака произхожда от Ирак. Това повдига възможността ОАЕ да бъдат атакувани от север и юг след три неотдавнашни атаки, извършени от подкрепяната от Иран бунтовническа група Хуси в Йемен.