Стартъпът на Палмър Лъки купи компания за подводни дронове

Стартъпът на Палмър Лъки купи компания за подводни дронове

February 3, 2022 0 By flying dutchman

Екипът на стартъпа Anduril на съоснователя на Oculus Палмър Лъки досега се фокусираше върху надземните дронове, но явно е готов да сме гмурне под вълните. Компанията закупи Dive Technologies – друг стартъп, разработващ автономни подводни превозни средства (AUV).

 

Фирмата на Лъки вече предлага съществуващия DIVE-LD AUV на Dive като опция. Персонализираният дрон може да се справи не само с военни задачи като борба с подводници и осведомяване за подводна бойна зона, но и с мирни задължения като картографиране на морското дъно и океанографско наблюдение. Това може да бъде полезно и търговски предприятия.

 

Част от привлекателността тук е производственият процес. Dive изгражда DIVE-LD, използвайки комбинация от мащабен 3D печат (широкоформатно адитивно производство) и уникална архитектура, която драстично намалява разходите и времето за направата на даден дрон. Изпълнителният директор на току-що купената Бил Лебо отбеляза, че сделката с Anduril ще помогне на екипа му да “скоростно се разраства”, за да обслужва по-добре както военни, така и частни клиенти.

 

Покупката на Dive отразява бързия растеж на Anduril. Лъки основа компанията през 2017 г., само месеци след изгонването му от Facebook (сега Meta), след реакция срещу политически дарения.