Ще правят автономни инспекции с дрон в рафинерия в САЩ

Ще правят автономни инспекции с дрон в рафинерия в САЩ

January 31, 2022 0 By flying dutchman

Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) е одобрила т. нар. операции отвъд визуалната видимост (BVLOS) за рафинерии на Delek US Holdings в Тайлър, Тексас и Ел Дорадо, Арканзас. Това обяви лидерът при автономните инспекции Percepto.

 

Съоръженията са били инспектирани от дронове Percepto, които осигуряват управление и анализ на визуални данни. Това одобрение позиционира рафинериите на Delek US като първите, получили такова одобрение, както и една от първите сред американските енергийни компании в това отношение.

 

Това е само последното от многото оперативни одобрения, получени от клиенти на Percepto, като Florida Power & Light, Verizon Skyward и други индустриални обекти в Австралия, Италия, Испания, Норвегия, Португалия и Израел.

 

Одобрението на BVLOS, което позволява на Delek US да управлява своите автономни дронове, се случва чрез оператор, разположен в контролна зала. Той лесно управлява и наблюдава предварително планирани напълно автономни мисии на летателните апарати.

 

„Това одобрение за използване на технология за автономни дронове е огромна стъпка напред към по-чисти и по-безопасни рафинерии в петролната и газовата индустрия“, коментира Дор Абухасира, главен изпълнителен директор на Percepto. „Поздравления за Delek US за това, че са пионери в дигиталната трансформация и внедряват модерни процедури в една индустрия, която търси нови решения на стари проблеми.“