Защо хиперинверторните климатици струват толкова

Защо хиперинверторните климатици струват толкова

August 11, 2021 0 By flying dutchman

 

Ако някога сте разглеждали онлайн каталозите на доставчици като Eclima.bg, сигурно сте забелязали, че има климатици за по 3000лв и нагоре. Това са хиперинверторните климатици на добре известни производители и тяхната цена не е никак случайна или незаслужена – ето защо.

Какво ги прави толкова добър избор за всички

Всичко, което има „хипер” като предлог, най-вероятно представлява нещо, което е повече от останалите, нещо, което е най-бързото, извън дори най-бързите неща. Е, в света на климатиците, хиперинверторните климатици са като супер звездите от известните и любими филми – те са красиви, невероятно добри и доста желани.

Но това не ни отговаря на въпроса „защо са толкова скъпи?” – истината за това се крие зад технологиите, които са включени и разработени за създаването на тези климатици. Те са насочени към създаването на невероятно мощен, но и изключително ефикасен климатик, които е способен да затопли едно помещение докато храчки колкото един компютър или крушка.

С какво превъзхождат останалите избори

Това, с което тези климатици превъзхождат останалите, е че реално използват прав ток при работата на техните компоненти. Освен това те използват и инверторни компресори, които работят на значително по-ниски обороти, но все пак успяват да достигнат нужната ефективност без да изискват голямо количество електроенергия.

Тази комбинация от качества правят инверторните климатици изключително желани и търсени, тъй като са точно това, което всички желаят. Когато през зимата навън е студено а в дома ви е топло, а в края на месеца сметката не е мръднала от тази през лятото, тогава оценявате това, което инженерите от Митсубиши са направили.

Другото предимство на този вид продукти, е че те са на практика, най-доброто, което тази индустрия може да произведе, те са черешката на тортата. Това ще рече, че при тях се използват всички най-нови технологии за улеснение на контрол, комуникация, ефективност и естетика.

Така, когато закупувате хипверинверторен климатик за дома си, вие закупувате нещо, което ще бъде не само най-доброто, но ще бъде и с вас дълги години.

Заслужават ли си парите

Отговора на този въпрос зависи изцяло от потребностите на купувача. Ако става дума за инвестиция свързана с дома, и ако този дом е ваш, то тогава си струва, но ако става дума за временно решение, то тогава има значително по-евтини избори, които също биха ви свършили работа.

В дългосрочен план, един хиперинверторен климатик ще се изплати именно от своята ефективност и енергоспестовност – няма да намерите подобен клас продукт под А+++ ефективност. Да, може да е висока първоначална вноска, но удобството, чистота на въздуха, луксозното усещане и спестяванията, ще се натрупат в течение на годините.