Изследователи създадоха система, която може сама да създава дронове

Изследователи създадоха система, която може сама да създава дронове

February 9, 2021 0 By flying dutchman

Изследователи от Лабораторията за компютърни науки и изкуствен интелект на Масачузетския технологичен институт (MIT) създадоха система, която може сама да изгражда напълно функционални безпилотни летателни апарати, роботи и други електронни устройства. Както подсказва името й – LaserFactory – системата е изградена около лазерен резач, който първо изрязва формата, след което добавя вериги и компоненти към нея.

С LaserFactory потребителите могат да създават устройства с предварително дефинирани и събрани в специална библиотека компоненти, както и да създават свои форми с помощта на 2D редактор. След като са удовлетворени от резултата, софтуерът изпраща указания до хардуера на LaserFactory. Заедно с лазерния нож, системата включва устройство, което отпечатва веригата и сглобява компонентите.

LaserFactory има широк спектър на възможни приложения, сред които създаването на безпилотни летателни апарати, прототипиране на електронни продукти и сгъваеми структури. Изследователите планират да усъвършенстват технологията по такъв начин, че тя да може да създава триизмерни обекти и да ги отпечатва с помощта на 3D принтер.