Най-хубавите места в България за снимки с дрон

Най-хубавите места в България за снимки с дрон

January 27, 2021 0 By flying dutchman

Днес технологиите променят всичко, абсолютно всичко. От това как комуникираме, през готвене, чистене, търсене на определена информация, до това, как се вижда някоя забележителност или място. Светът буквално се преобръща и сега изглежда по-различно, по – интересно, има съвсем друг ъгъл и възприятие.

Защото едно невзрачно на пръв поглед място или неизвестно селце сега вече може да обиколи световните сайтове и социалните мрежи и да омая милиони хора с уникалността си. Как ли? Ако се заснеме с дрон.

Тази малка машинка е в арсенал на всеки фотограф, който бленува за нови перспективи, винаги търси различен ъгъл, който иска да види света отгоре и да направи една обикновена снимка шедьовър.

За щастие не е задължително да се пътува по света, за да се направи някоя уникална снимка. България е изключително  красива, а когато се погледне отгоре, може да предложи зашеметяващи гледки и уникални места, които само чакат да (пре)открити.

Според някои професионалисти, преди да се тръгне на пътуване в търсене за най-добрата снимка, е добре да се проучи мястото, към което се отива. Има един много лесен инструмент, който може да бъде от помощ, а най-хубавото е, че е напълно безплатен.

С Google Earth фотографът може бързо да разгледа и определи параметъра около дадено място, да увеличава и да придобие по-добра представа за това как ще изглежда местоположението, не само от въздуха, но и на земята.

Има обаче един проблем. В България има толкова много красиви места, че най-вероятно на всеки фотограф ще му е трудно за реши какво да снима.

Няма еднозначен отговор на въпроса Какво да снимам в началото? Със сигурност във всеки край на страната могат да се намерят незабравими гледки, достойни да конкурират световните атракции.

Ето няколко, с които екихът на туристическата платформа Luxury Discounts препоръчва да се започне:

Старият Несебър

Крепостта Царевец

Рилския манастир

Белоградчишките скали

Перперикон

Родопските села

Пещера Проходна (Божиите очи)

Паметника на Бузлуджа

Асенова крепост

Чудните мостове

Триградското ждрело

И още, и още…..