Британската армия създаде боен дрон с две цеви

Британската армия създаде боен дрон с две цеви

October 5, 2020 0 By flying dutchman

Военните сили на Великобритания създадоха боен дрон, оборудван с две цеви. Хексакоптерът се нарича i9 и е проектиран така, че да може да лети на закрито, както и да идентифицира целите си с помощта на изкуствен интелект. Освен, че може да локализира своите цели в затворени помещения, i9 e способен и да унищожава безпилотни летателни апарати в небето.

Освен с пушка с две цеви, новият боен дрон е оборудван с шест въртящи се перки и е предназначен да подпомага командосите при пробива им в затворени пространства, осъществявайки първоначалния им оглед и идентифицирайки евентуални мишени в тях. Първоначални версии на дрона вече са използвани по време на някои битки в Афганистан, информира Таймс.

След като дронът бъде въведен в градската среда, войските на земята, които имат постоянна връзка с него, могат да му разрешат да открие огън. Докато първоначалният дизайн на хексакоптера е проектиран с пушка с две цеви, в бъдеще е възможно той да бъде модернизиран с ракета или картечница.

Това не е единственият боен дрон, създаден наскоро. Технологичният стартъп за отбранителни техтологии Anduril на създателя на Oculus Rift Палмър Лъки представи преди месец нов безпилотен самолет с изкуствен интелект, наречен Ghost 4. Той е създаден за целите на разузнаването и може да използва лазери за идентифициране на своите цели.