Walmart стартира доставки по домовете с дронове

Walmart стартира доставки по домовете с дронове

September 10, 2020 0 By flying dutchman

Веригата магазини Walmart стартира собствения си проект за доставка на стоки по домовете с дронове. Той се осъществява в сътрудничество с компанията за доставка на безпилотни летателни апарати Flytrex.

Проектът стартира във Файетвил, Северна Каролина, и за момента е ограничен до избора на хранителни стоки и домакински вещи от местните магазини на търговската верига.

Знаем, че ще мине известно време, преди да видим милионите пратки, доставяни чрез дронове“, се казва в прессъобщение от Том Уорд, старши вицепрезидент в Walmart. „Това все звучи като част от научната фантастика, но ние сме в момент, в който научаваме все повече и повече за наличната технология и за това как можем да я използваме, за да улесним живота на нашите клиенти.“

Безпилотните апарати на Flytrex могат да пътуват с 32 мили в час на 230 фута и да освободят своя полезен товар, съхраняван в кутия за доставка под мотора, чрез специално създаден за целта механизъм.

Освен това дроновете на Flytrex са способни да носят предмети с тегло до 6,6 паунда. Те обаче не могат да летят, ако има дъжд или ако поривите на вятъра надвишат 18 mph.

Междувременно Amazon разработва свои собствени безпилотни летателни апарати, които да доставят стоки на клиентите в радиус от 15 мили.

 

Автор: Катя Димитрова