Най-новите дронове на Parrot са снабдени с термална камера за професионалисти

Най-новите дронове на Parrot са снабдени с термална камера за професионалисти

April 17, 2019 0 By flying dutchman

През последните няколко години наблюдаваме интересна промяна в продуктовото портфолио на Parrot. От производител на слушалки и високоговорители, компанията днес произвежда последни модели дронове. Продуктовата линия ANAFI е една от най-добре позиционираните в сектора и се конкурира с Mavic на DJI. Компанията обаче си поставя още по-амбициозни цели – да премине отвъд нивото на любителите и обикновените потребители.

За целта в новата серия дронове Parrot включва топлинната камера ANAFI Thermal, която е в състояние да улавя изображения на живо, включително термични и такива с висока резолюция.

С тази иновативна технология френската компания се надява да пробие с предлагането на дрони в широк спектър от нови области, които биха могли да използват технологията за наблюдение и инспекция. Заинтересовани от новите дронове могат да бъдат пожарникари, строителни работници, инспектори на слънчеви панели, които ще имат възможност да наблюдават изолацията и наличието на топлинни загуби в сградите.

Новата технология включва 4K HDR камера с 21-мегапикселов сензор и 3x цифрово увеличение, монтирани на дрон, който може да се накланя на 90 градуса нагоре и надолу. Моделът ще се предлага на цена от 1900 щ. долара.