Нов чип ще позволи на дроновете да летят по-дълго с едно зареждане

Нов чип ще позволи на дроновете да летят по-дълго с едно зареждане

July 6, 2018 0 By flying dutchman

Миниатюрен чип, наречен Navion, ще намали размерите на дроноветe и ще им позволи да летят много по-дълго време с едно зареждане. Това е процесор е с големина от 20 квадратни милиметра и консумира едва 24 миливата електричество.

Предимствата на устройството се свързват главно с неговите размери, които са сходни с тези на кубче Lego и необходимата енергия, която е 1000 пъти по-малка от това, което изразходва обикновена крушка. Navion също така е евтин за производство.

Малкият процесор е в състояние да обработва изображения със скорост до 171 кадъра в секунда и да извършва в реално време необходимите изчисления, за да разбере къде се намира в пространството. Новият чип е полезен в случаите, когато дроновете летят и нямат достъп до GPS и интернет за навигация.

Безпилотните летателни апарати набират все по-голяма популярност в световен мащаб и освен за забавление се използват масово за снимане и доставка на различни стоки. Преобладаващата част от тях издават специфичен звук, който ви позволява да разберете, че се намира около вас, дори и без да го виждате.